Meditoi.fi-nettikurssi

Teksti, Nettisivu, Viestintä/käytettävyys, Sovellukset, Graafinen suunnittelu

Kaikille avoin meditaatiokurssi netissä

Tämä on varmasti mittavin vapaaehtoistyö, johon olen toistaiseksi osallistunut. Hyvin motivoiva ja mielenkiintoinen projekti. En tiedä että ainakaan Suomessa olisi missään vastaavaa.

Teimme tätä pienen puuhatiimin kanssa yhdessä noin viiden vuoden ajan 2012 lähtien. Jokainen on antanut työpanoksena pikkuhiljaa ehtiessään omien töidensä lomassa. Minun osuuteni pon ollut suurimmalta osin sivuston tekstin muotoilu, käytettävyys, tekniikka ja visuaalinen ilme. Kurssin loppuosa on yhä hiukan työn alla, mutta valmistuu pian.

Opetusta interaktiivisesti kädestä pitäen

Kurssin pääpaino on käytännöllisyydessä ja helppoudessa. Sivustolla on useita videon muodossa ohjattuja yksinkertaisia harjoituksia ja tietoa harjoitusten tueksi. Mukana on myös muutamia interaktiivisia harjoituksia, joissa käyttäjälle opetetaan kädestä pitäen aiheeseen liittyviä asioita, kuten esimerkiksi tulkitsemaan omaa tasapainotilaansa.

Kurssilla opittava tekniikka on Sahaja Yoga -meditaatio. Siihen ei nimestään huolimatta liity fyysisiä joogaharjoituksia vaan tekniikka painottaa meditaatiota ja itsetuntemusta.

Vieraile Meditoi.fi-sivustolla

 

meditoi.fi-3

Käytettävyys on suoraviivainen. Olennaisin eli ohjattu meditaatioharjoitus on heti ensimmäisenä.

 

meditoi.fi-4

Kurssi on sisällöltään varsin laaja. Sen edetessä voi mm. yllä olevalla yksinkertaisella testillä ymmärtää paremmin omaa tasapainotilaansa.